Reunió amb la regidora d’Igualtat per valorar polítiques contra LGBTIfòbia

Aquest dilluns 21 de setembre, el regidor de CEC-CPC Ángel Camacho s’ha reunit al CIRD amb la regidora d’Igualtat Rocío Pérez i el director del Departament de Joventut i Solidaritat Òscar Mestre per tal de valorar el desenvolupament de la moció contra la LGBTIfòbia aprovada al ple de juliol. La regidora ens havia convocat amb la intenció de «tranquil·litzar-nos» i desmentir les afirmacions que havíem fet al ple sobre les polítiques d’Igualtat als centres educatius de la ciutat.

Amb tot, ha reconegut que només s’havien fet actuacions puntuals segons la demanda dels instituts i que ara hi ha la intenció de fer programes continuats a través de la xarxa d’agents d’igualtat. Ha assegurat que, malgrat que alguns centres puguin tenir una predisposició més baixa, s’adreçarà personalment a tots per deixar-los clar que aquests programes «no són negociables». Per la nostra banda, insistim que més enllà de la confiança que puguin transmetre les entitats que formin les agents, l’enfocament i les línies d’actuació s’han de definir des de l’Ajuntament, que els agents siguin prioritàriament joves cornellanencs i que s’ha de facilitar el màxim de material possible als professors perquè puguin incorporar la perspectiva feminista i LGBTI a la seva matèria.

Pel que fa al Consell municipal de persones LGBTI, ens ha emplaçat a seguir en contacte per desenvolupar-lo en el termini que proposàvem a la moció, d’un any, i ha mostrat dubtes respecte a les limitacions legals d’un consell i la «impossibilitat de desenvolupar-lo en no haver entitats LGBTI legalment registrades a Cornellà». Independentment de la forma legal que prengui, per a nosaltres és irrenunciable un espai de participació el més obert possible, que realment guiï les polítiques LGBTI de l’Ajuntament, on hi puguin participar col·lectius LGBTI amb independència de la seva naturalesa jurídica i amb la possibilitat que tingui la forma d’assemblea oberta.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BLOG EN COMÚ i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *