Ple ordinari 27/10/2016

Us oferim, un altre cop, un resum del darrer Ple municipal, amb un recull de les principals votacions i dels fragments de vídeo en què es tracta cada punt. Va ser un Ple llarg en què els pressupostos de l’any vinent van ocupar bona part del temps. Tant és així, que quatre mocions (de C’s, ERC i el PP) i el punt de precs i preguntes van quedar pendents per al proper Ple. També va ser el tercer Ple en què ens han vetat una moció i ens han impedit debatre-la: la que presentàvem de suport a Som 27 i més


COMISSIÓ D’ECONOMIA I INNOVACIÓ

3. Modificació dels Estatuts Reguladors del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat (min 5:09)

Modificació imposada per la LRSAL, la reforma de la llei de bases del règim local aprovada pel PP i que limita encara més l’autonomia local.

A favor: PSC, C’s, ERC, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC
Abstenció: PP
Aprovada

4. Aprovar la pròrroga del contracte del servei de neteja de les escoles dependències i establiments municipals, adjudicat a SELSA (min 8:55)

El nostre posicionament: com en la resta de casos, estem en contra de contractar empreses privades si el servei es pot desenvolupar contractant directament personal des de l’Ajuntament, estalviant-nos el marge de benefici i l’IVA i garantint unes condicions laborals dignes. Alhora, l’equip de govern es nega a incorporar clàusules de caràcter social a aquests contractes.

A favor: PSC, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC
Abstenció: C’s, ERC, PP
Aprovada

7 i 8. Modificar plantilla de l’Ajuntament i Ràdio Cornellà (2016) i aprovar la del 2017 (min 35:20)

Preguntem si la plaça de subaltern del Pavelló Centre que es crea es cobrirà mitjançant subrogació de qui venia desenvolupant la tasca o se’l deixarà sense feina, però l’equip de govern no respon.

A favor: PSC, C’s ICV-EUiA
Abstenció: CEC-CPC, ERC, PP
Aprovada

9. Aprovar el projecte del Pressupost General per a l’exercici 2017 (min 40:55)

El nostre posicionament: no s’ha elaborat fent una previsió de les necessitats actuals, sinó que es copia l’anterior pressupost i se’n fan modificacions durant l’any. No hi ha hagut un procés participatiu (la proposta més votada va tenir 43 vots en una ciutat amb gairebé 90.000 habitants), no es preveu una auditoria del deute per exigir responsabilitats als causants i no es preveuen municipalitzacions, tot perpetuant els grans contractes amb empreses privades. Alhora, les partides en àmbits com igualtat, cooperació o normalització lingüística són molt insuficients.

A favor: PSC, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC, C’s, PP
Abstenció: ERC
Aprovada


COMISSIÓ DE POLÍTIQUES SOCIALS I COMUNITÀRIES

10. Aprovar el III Pla Transversal de Polítiques d’Igualtat (min 3:02:06)

El nostre posicionament: si bé no és el nostre pla, estem d’acord amb gairebé la totalitat del contingut i amb el procés participatiu, que entenem que s’hauria d’estendre a la resta d’àmbits de l’actuació municipal. Alhora, manca una anàlisi de la realitat, més propostes de fons i una perspectiva lèsbica i trans.

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
Aprovada


PUNT D’URGÈNCIA

Aprovar l’adjudicació del contracte d’obres del projecte de rehabilitació del col·lector IV (min 3:17:15)

A favor: PSC, C’s, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC
Abstenció: ERC, PP
Aprovada


MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS

1. Moció del PSC, ERC i ICV-EUiA per a l’adhesió de Cornellà com a ciutat promotora de la renda garantida ciutadana (min 3:19:19)
Moció per instar el Parlament que aprovi la llei i el Govern que la promogui i iniciï els tràmits per aplicar-la.

El nostre posicionament: estem d’acord amb el contingut però fem les següents esmenes: 1. ja s’han fet estudis sobre el tema que en demostren la viabilitat i per tant no cal fer-ne; 2. aplicació amb data d’efectes 1 de gener del 2017 i inclusió d’una partida en els pressupostos de la Generalitat; 3. treballar per defensar-la amb tot el teixit associatiu, no només a l’Acord Social; 4. creació d’una renda garantida a nivell municipal amb una dotació de com a mínim 1.000.000 € en cas que no s’aprovi enguany al Parlament.

Esmenes 1, 2 i 3
A favor: CEC-CPC
En contra: PSC, ERC, ICV-EUiA
Abstenció: C’s, PP
No s’aproven

Esmena 4
A favor: CEC-CPC
En contra: PSC, ERC, ICV-EUiA, PP
Abstenció: C’s
No s’aprova

Moció
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA
Abstenció: PP
Aprovada


2. Moció de CEC-CPC de suport als treballadors i treballadores de Mohn i per un servei públic de transport de qualitat (min 3:58:10)
Moció amb quatre punts bàsics: 1. Donar suport a les reivindicacions del Comitè d’Empresa; 2. Instar l’AMB que realitzi una auditoria sobre el compliment del contracte i de la normativa vigent per, si escau, iniciar un procediment sancionador; 3. Instar l’AMB que recuperi la gestió directa del servei quan no suposi cap indemnització a l’empresa i amb la subrogació dels treballadors; 4. Instar l’AMB que garanteixi que, fins que no es recuperi la gestió directa, els treballadors gaudeixin de dos dies de descans. Text complet

Esmena d’ICV-EUiA per substituir els punts 2, 3 i 4 per la realització d’un estudi sobre quin model de gestió és el millor
A favor: ERC, ICV-EUiA
En contra: PSC, CEC-CPC
Abstenció: C’s
No s’aprova

Moció
A favor: CEC-CPC
En contra: PSC, C’s
Abstenció: ERC, ICV-EUiA
*El PP assegura que no participa ni del debat ni de la votació, malgrat que en aquesta ocasió no va sortir del Ple.
No s’aprova


3. Moció de C’s referent a la transparència de l’activitat dels components de l’equip de govern (min 4:23:40)
Moció que proposa que els membres de l’equip de govern facin pública la seva agenda, el seu calendari de vacances i els seus viatges.

Esmenes proposades pels grups: ERC, que afecti tots els regidors; PP, que afecti tots els regidors i assessors dels grups municipals (tret dels viatges); CEC-CPC, que afecti tots els regidors amb dedicació i els assessors dels grups municipals; PSC, que es debati la qüestió en el marc de la reforma del ROM.

El nostre posicionament: estem d’acord que s’apliqui a tots els regidors i no només als que tenen dedicació. Vist el volum d’esmenes fem una crida a assolir un consens i retirem la nostra (malgrat tot, el PSC no s’acaba posicionant i diu que no hi ha acord). Exigim també que l’espai de debat del ROM sigui un espai de debat real. Ens sembla una bona proposta tot i que tenim dubtes sobre on és el limit entre una reunió informal i una reunió amb motiu del càrrec i com poden condicionar l’acció de govern.

Moció amb l’esmena del PSC
A favor: PSC, ICV-EUiA, PP
Abstenció: CEC-CPC, ERC, C’s

Aquesta entrada ha esta publicada en PLENS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *