Aclariments sobre l’acord per expropiar l’estadi de l’RCD Espanyol

signatura-pacte-espanyol

Cornellà en Comú-Crida per Cornellà i l’equip de govern del PSC hem arribat aquest migdia a un principi d’acord per expropiar la part de l’estadi de l’RCD Espanyol que es troba al terme municipal de Cornellà. Davant algunes informacions inexactes que han aparegut als mitjans així com de les declaracions de la resta de partits, ens veiem obligades a fer alguns aclariments sobre què significa aquest principi d’acord, que és puntual i es limita a aquest tema:

1. Davant la negativa de la resta de partits a donar-hi suport (PP i C’s ho han titllat d’«afany intervencionista» i «criminalització de la iniciativa privada», mentre que ICV-EUiA i ERC s’han excusat afirmant que prefereixen «arribar a un acord amb l’Ajuntament del Prat»), eren necessaris els nostres vots per assolir la majoria absoluta necessària al Ple extraordinari que es convocarà la setmana vinent. Davant d’empreses privades –en aquest cas, una societat anònima esportiva– amb ingents beneficis que no aporten allò que marca la llei, apostem per posar-les sota control democràtic per poder respondre a les necessitats de la gent. En aquest cas, parlem de més d’un milió d’euros en IBI i IAE que el club deu a la ciutat.

2. Aquest acord no implica la nostra renúncia a una aposta per la gestió directa i la remunicipalització de serveis. Si ha estat possible, ha estat perquè al darrer moment hem retirat la proposta que els serveis de neteja i seguretat passin a càrrec de l’administració municipal, en lloc d’una empresa privada com pretén el PSC. En tot cas, l’expropiació del camp suposa una passa endavant i des de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà seguirem exigint la municipalització dels serveis de manteniment.

3. Es tracta d’un acord que, per les seves característiques no podem fer una altra cosa que sotmetre’l a votació oberta a la població com fem amb la resta d’assumptes: una persona, un vot. Després de deu dies de negociacions, amb les festes nadalenques pel mig, l’hem hagut de tancar in extremis per poder-ho fer d’acord amb el calendari fiscal, de manera que la quantitat que l’RCD Espanyol deu en impostos s’incrementi el mínim possible. En tot cas, volem agrair als companys de Pirates de Catalunya la feina feta, gràcies a ells en els propers dies podrem habilitar el sistema de votació telemàtica. Alhora, per la importància del tema, el volem sotmetre també a la valoració de cadascuna de les organitzacions que ens donen suport. A hores d’ara, tant Podem com Alternativa d’Esquerres de Cornellà ja hi han donat el vistiplau.

Finalment, també volem agrair el suport d’En Comú Podem, que presentarà al Congrés una proposta de reforma de la llei de règim local a fi de facilitar processos com aquest, així com de la CUP-Crida Constituent, que ha assegurat que una partida destinada a l’expropiació del camp de l’Espanyol serà una de les línies vermelles en la negociació dels pressupostos.

Aquesta entrada ha esta publicada en BLOG EN COMÚ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *