Necessitem caminar plegades per canviar Cornellà

Des de Cornellà en Comú lamentem la marxa del grup municipal del companys i companyes vinculats al col·lectiu AECornellà per tal de constituir un grup municipal propi just a les acaballes de la legislatura. Cornella en Comú va néixer i és una aposta per la unitat popular que, a dia d’avui, és més necessària que mai a la nostra ciutat.

Vivim en una ciutat governada des de fa més de 30 anys pel PSC. Una ciutat que necessita polítiques allunyades de les purament especulatives (que ens han portat a tenir un deute de més de 45 milions d’euros), una ciutat que necessita polítiques d’impuls de la cultura i que acompanyi a les entitats veïnals i una ciutat on l’ajuntament sigui la punta de llança de les reivindicacions de la ciutadania en matèria d’habitatge i lloguer. I tot això només ho farem entre totes, com més millor, amb la generositat de qui comparteix dia a dia uns carrers que ens han vist créixer a molts i moltes de nosaltres.

D’altra banda, lamentem que aquesta decisió s’hagi pres de forma unilateral sense l’aprovació de l’assemblea sobirana de la candidatura. Creiem que aquesta no és una bona dinàmica ni pràctica política. Creiem en el debat sincer i profund com la millor manera de practicar una política diferent. I creiem en l’assemblearisme i les cures, com a fonaments del nou món que volem construir.

Finalment seguim i seguirem reivindicant l’ús de la representació pública com quelcom col·lectiu i no individual. Una representació pública subordinada a l’assemblea i les persones que la componen. Un espai que respongui als interessos dels veïns i veïnes de la ciutat i que ha de passar per sobre dels interessos partidistes o supramunicipals. Un espai obert i compromès amb el mandat de les més de 6000 persones que van confiar en el projecte i que donen sentit i esperança al canvi a aquesta ciutat.

Així mateix, volem reivindicar la necessitat de caminar plegats i plegades, a poc a poc per arribar lluny, aprenent a la vegada que també canviem, per construir un futur millor per Cornellà.

Agost 2018, Cornellà en Comú

Aquesta entrada ha esta publicada en BLOG EN COMÚ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *