Ple 2 de juliol del 2015

El darrer 13 de juny es va celebrar el ple de constitució del nou ajuntament, en què els 25 nous regidors van prendre possessió del càrrec i l’alcalde va ser investit. El següent ple es va celebrar el dijous 2 de juliol, tal com marca la legislació, amb caràcter extraordinari i amb la finalitat de determinar el cartipàs i la periodicitat de les sessions del ple, entre d’altres qüestions.

Des de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, apostem de manera ferma i decidida per un ajuntament amb parets de vidre. Així, en aquest primer ple vam exigir que es retransmetin tots els plens i que es facin en un espai accessible a un major nombre de persones. Mentre això no sigui així ens comprometem a enregistrar cada ple per posar-lo a l’abast de la població i, a més a més, elaborarem un resum dels punts més rellevants per a aquelles persones que es conformin amb una lectura ràpida.


PLE MUNICIPAL 2 DE JULIOL DEL 2015

2. Determinació del nombre, característiques i retribucions del personal eventual
Nomenament dels següents càrrecs:
Coordinador d’obres de projectes municipals (retribució de 59.513€)
Cap de premsa (42.240€)
Assessor de Polítiques d’Igualtat (temps parcial, 13.345€)
Director de Ràdio Cornellà (39.140€)
Coordinador de projectes d’innovació social i urbana (42.240€)

El nostre posicionament: cobrir aquests càrrecs amb el personal de l’Ajuntament i, si no n’hi ha prou, obrir oposicions perquè el mateix personal hi pugui accedir amb criteris de mèrit i capacitat.

A favor: PSC, PP (13)
En contra: CEC-CPC (5)
Abstenció: C’s, ERC, ICV-EUiA (7)


3. Establiment del règim de dedicació, retribucions, dietes i indemnitzacions dels membres de la Corporació

Retribucions
Alcalde: 71.604,40€
Primer tinent d’alcalde: 64.892,58€
Tinents d’alcalde: 58.180,76€
Regidors delegats: 16.523,89€
Regidors de districte: 10.097,89€
Portaveus d’ERC i ICV-EUiA: 18.359,96€

Indemnitzacions
Assistència a les sessions de ple: 360€
Assistència a comissions informatives: 180€
Assistència a Junta de Portaveus: 1.182,19€

Dotació als grups municipals
304€ per regidor
1.500€ per grup polític

El nostre posicionament: la política no és una professió, sinó un servei al poble. Crida l’atenció que l’alcalde de Cornellà cobri més que les alcaldesses de Madrid i Barcelona juntes. El límit hauria de ser de 3 SMI per als regidors amb dedicació exclusiva, i proporcional a la dedicació per a la resta.

A favor: PSC, ICV-EUiA, PP (15)
En contra: CEC-CPC, ERC (7)
Abstenció: C’s (3)


4. Delegacions d’atribucions plenàries a favor de la Junta de Govern Local

Competències del ple municipal passen a mans del govern del PSC, com per exemple contractacions de fins a 2.000.000€ o concessions que no excedeixin el 15% del pressupost.

El nostre posicionament: no volem cap delegació. Les qüestions que són competència del ple s’han de debatre de manera pública i transparent entre tots els grups amb representació.

A favor: PSC, ICV-EUiA (13)
En contra: CEC-CPC, ERC, PP (9)
Abstenció: C’s (3)


6. Creació i composició de les Comissions Informatives de caràcter permanent
Es passa de sis comissions a tres:
Economia i Innovació
Territori i Espai Públic
Polítiques Socials i Comunitàries

El nostre posicionament: el nombre de comissions ha de ser equivalent al nombre d’àrees de govern per poder fiscalitzar l’acció de govern i analitzar cada proposta de manera adequada. El govern, però, crea sis àrees de govern (que es corresponen amb les tinences d’alcaldia) i proposa només tres comissions.

A favor: PSC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP (20)
En contra: CEC-CPC (5)


8. Nomenament representants en l’Àrea Metropolitana de Barcelona
A Cornellà li corresponen tres membres. L’Alcalde n’és membre nat i el ple ha de designar els altres dos. Proposta del govern: Antonio Martínez Flor (PSC) i Manuel Ceballos Morillo (PSC).

El nostre posicionament: no s’ha fet una lectura literal ni finalista de la llei 31/2010 i per tant el repartiment és inadequat. Si el repartiment es fes amb aquests criteris i, per tant, fos realment proporcional, correspondrien 2 al PSC (l’alcalde i un designat pel ple) i 1 a CEC-CPC.

A favor: PSC, C’s, ICV-EUiA (16)
En contra: CEC-CPC (5)
Abstenció: ERC, PP (4)


18. Donar compte al Ple dels Decrets dictats per l’Alcaldia en matèria d’organització:

18.3 Decret 2802/15, en el qual s’efectua a favor dels membres de la Junta de Govern Local una delegació general d’atribucions de gestió i resolució dels assumptes de les seves respectives Àrees d’actuació (composició del nou govern municipal)
Trobem a faltar una regidoria de polítiques LGBTI que doni resposta a les necessitats i problemàtiques d’aquest col·lectiu i que desenvolupi la llei contra l’homofòbia i la transfòbia.

18.4 Decret 2799/15, mitjançant el qual es nomenen els Regidors/es de Districte
Al nostre parer, els regidors de districte haurien de ser triats directament per la població de cada barri, i no a dit per l’alcalde.

18.5 Decret 2800/15, mitjançant el qual es fa la delegació de la Vicepresidència de l’Institut Municipal de Radiodifusió

Fem una crida a facilitar la màxima autonomia de l’ens i assenyalem que no cal que sempre aparegui a la foto el representant públic.


JUNTA GENERAL DE PROCORNELLÀ

1. Nomenament dels membres del Consell d’Administració
La proposta del govern municipal (7 PSC, 1 CEC-CPC, 1 C’s, 1 ERC, 1 ICV-EUiA, 1 PP, 1 CiU) atorga al PSC una majoria absoluta que no té al ple municipal i equipara una força com la nostra (17,44%) amb una que no té representació (4,18%).

La nostra proposta és de representació proporcional (6 PSC, 3 CEC-CPC, 1 C’s, 1 ERC, 1 ICV-EUiA, 1 PP) i per això hem proposat els nostres companys Joan Romagosa, Olga Hernández i Quim Sopena.

A favor: PSC, C’s
En contra: CEC-CPC*, ERC*, PP
Abstenció: ICV-EUiA

*Cada candidat a membre del Consell d’Administració es votava per separat. ERC va votar en contra dels candidats del PSC i a favor de la resta; nosaltres vam votar a favor d’en Joan Romagosa i en contra de la resta; els altres partits van mantenir el mateix posicionament en cada cas.


2. Nomenament del President del Consell d’Administració

Proposta: Antonio Balmón

A favor: PSC, C’s, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC, ERC, PP


3. Aprovar la pròrroga del contracte d’assistència tècnica per a la realització d’una auditoria de regularitat de Procornellà, subscrit amb l’empresa Gabinete de Auditoría y Consultoría SA, per l’exercici tancat de 31 de desembre de 2015

A favor: PSC, C’s, ICV-EUiA, PP
En contra: CEC-CPC
Abstenció: ERC

Aquesta entrada ha esta publicada en PLENS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Ple 2 de juliol del 2015

  1. juan fco. duran henares diu:

    realmente iniciativa es de Izquierdas (IC-IU).?
    Dan verguenza,ni un voto ni un apoyo a esta candidatura vendida del Psc
    Buen trabajo compañeros
    salud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *