Ple ordinari 30/09/2015

Aquest 30 de setembre s’ha celebrat el primer ple ordinari després de l’estiu, format principalment per les mocions dels grups polítics. Aquí va el resum dels principals punts:


DECRETS D’ALCALDIA

3.1 i 3.2, relatius als espais per a propaganda i actes de la campanya electoral del 27S
Aquests decrets determinaven els fanals reservats per a col·locar cartells i els locals i places oferts per a actes electorals

El nostre posicionament:
No ens serveix aprovar-ho amb fets consumats, s’hauria d’haver aprovat abans de la campanya. Considerem insuficient el nombre d’espais per a pancartes (com a exemple, una ciutat governada pel PSC com Sant Boi no estableix més límit que no malmetre el mobiliari urbà) i poc democràtic el criteri d’assignació dels espais (a Barcelona, per exemple, es reparteixen per sorteig en lloc de per nombre de vots). Cal assenyalar que la documentació oferta a les candidatures a Secretaria està desactualitzada.

A favor: PSC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
En contra: CEC-CPC


MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS

1. Moció del PSC, ERC i ICV-EUiA, de suport a l’acollida de població refugiada dels conflictes armats a la Mediterrània
Text complet de la moció i esmena del PP

El nostre posicionament: totalment d’acord amb la moció, però denunciem la diferenciació que es fa entre refugiats de guerra i refugiats econòmics i la hipocresia de donar resposta als casos de refugiats com el que ha esclatat recentment als mitjans mentre es rebutja la immigració. Cal parlar no només de les conseqüències sinó també de les causes de la problemàtica.

Esmena del PP
A favor: PP
En contra: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA

Moció
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA
Abstenció: PP


2. Moció de CEC-CPC de suport a les víctimes de la Talidomida
Text complet de la moció (elaborada per AVITE)

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP


3. Moció de C’s per a la implantació d’un sistema de detecció d’excrements de gossos mitjançant l’ADN
Creació d’un cens d’ADN de gossos per sancionar els amos que no recullin els excrements sense que hi hagi de ser present en el mateix moment un agent de la Guàrdia Urbana. El govern municipal ja hi estava treballant, com va exposar a tots els grups a la Comissió Informativa de Territori i Espai Públic. Text complet de la moció

El nostre posicionament: apostem per la sensibilització abans que per un sistema sancionador.

A favor: PSC, C’s
En contra: CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA, PP


4. Moció de C’s per adaptar els parcs infantils perquè siguin accessibles per a tots els nens i nenes
Adaptació progressiva dels parcs de la ciutat per eliminar barreres als nens amb diversitat funcional, amb la proposta de prioritzar els parcs de la Infanta i Can Mercader. ERC presenta esmena per establir un termini de tres mesos. Text complet de la moció. Esmena d’ERC

El nostre posicionament: total acord. Presentem esmena perquè siguin les AMPA de l’Escola Virolai i les escoles amb major concentració de nens amb diversitat funcional qui determini els parcs a prioritzar.

C’s accepta la incorporació de les esmenes.

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP


5. Moció d’ERC de suport a la proposta de la UGT “Garantia +55”

 

Proposta de creació d’una prestació per als aturats més grans de 55 anys, equivalent a l’SMI, així com apujar l’SMI als 1000€. Moció completa

El nostre posicionament: d’acord amb la mesura pel caràcter progressista, però és insuficient. Estem d’acord a apujar l’SMI però apostem per la renda bàsica. Presentem esmena (que ERC incorpora) per eliminar el requisit de tenir 15 anys cotitzats.

A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: PP
Abstenció: C’s


6. Moció d’ICV per retransmetre els plens
Moció completa. Esmena de CEC-CPC

El nostre posicionament: d’acord, però proposem canviar el redactat perquè quedi clar que tant les retransmissions en directes com la difusió posterior es facin de manera íntegra i lliure. Afegim també la necessitat de donar veu a les entitats i col·lectius de la ciutat i a l’oposició, així com que els acords els desenvolupi un òrgan suposadament independent com l’Institut Municipal de Radiodifusió.

Esmena de CEC-CPC
A favor: CEC-CPC
En contra: PSC, PP
Abstenció: C’s, ERC, ICV-EUiA

Moció
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP


8. Moció del PP per incloure, als pressupostos del 2016, una partida pressupostària per remodelar la plaça d’Almeda la Vella
Moció completa

El nostre posicionament: sense estar en contra de l’actuació concreta, apostem per uns pressupostos participatiu en què les veïnes de cada barri defineixin de manera global les actuacions necessàries i en determinin la prioritat.

Moció
A favor: PSC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
Abstenció: CEC-CPC

Aquesta entrada ha esta publicada en PLENS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *