Ple ordinari 05/10/2017

Bona tornada d’estiu! Aquest primer Ple de la tardor s’hauria d’haver celebrat el darrer dijous de setembre, com estableix el Reglament Orgànic Municipal i l’acord que vam prendre per unanimitat a l’inici del mandat. Tanmateix, s’ha ajornat una setmana per no parlar del Referèndum d’autodeterminació i limitar els nostres drets de participació política. Per això, vam fer la queixa corresponent a l’inici de la sessió (min 00:05). Aquests són els principals temes que es van tractar:


Contracte del servei de neteja de les escoles, dependències i establiments municipals
(Min 7:50)
Es torna a externalitzar el servei a una empresa privada. La nostra posició segueix sent la mateixa: cal municipalitzar els serveis públics, és a dir, recuperar-ne la gestió directa per reduir despeses així com millorar les condicions laborals i la qualitat del servei.

A favor: PSC, Cs
En contra: CEC-CPC, PP
Abstenció: ERC, ICV-EUiA
Aprovada


Aprovació del catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament i organismes autònoms (Min 50:30)
Ens posicionem a favor perquè significa incrementar els llocs de treball, però deixem clar que no és la nostra relació de llocs de treball i que cal que l’equip de govern pacti les condicions de feina amb els representants dels treballadors i treballadores.

A favor: PSC, CEC-CPC, Cs, ICV-EUiA
En contra: ERC, PP
Aprovada


Adhesió a Xarxaprod (Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya)
(Min 1:00:30)
Estem a favor d’adherir-nos a aquesta xarxa per compartir recursos culturals i artístics. Preguntem a l’equip de govern què opina del comunicat emès per aquesta associació que condemnava la violència de l’estat i cridava a votar l’1 d’Octubre, però no obtenim resposta.

A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: PP
Abstenció: Cs
Aprovada


Modificació del reglament de normes de preinscripció i matrícula a l’escola municipal de música (Min 1:06:00)
inclusió


Canvi de nom de la part baixa del camí del Quitllet per camí dels Acumuladors (Min 1:20:40)
No creiem que com a institució haguem de canviar el nom d’un carrer perquè una empresa privada elabori mapes erronis. En tot cas, davant del problema cal resoldre’l i votem a favor, ja que s’opta per una denominació tradicional. En tot cas, recordem que es va aprovar fer un estudi –del qual encara no tenim constància– sobre les denominacions dels carrers per eliminar-ne els franquistes, i que en la mesura que s’actualitzi el nomenclàtor s’ha de fer en clau de feminització i de visibilitzar referents en les lluites pels drets socials, nacionals i de gènere.

A favor: PSC, CEC-CPC, Cs, ERC, ICV-EUiA, PP
Aprovada


Moció de CEC-CPC per elaborar un pla antirumors (Min 1:26:20)
antirumors


Moció de CEC-CPC contra la transfòbia (Min 1:39:00)
transfobia


Moció de Cs per impulsar la formació en RCP als centres educatius (Min 2:00:40)

A favor: PSC, CEC-CPC, Cs, ERC, ICV-EUiA, PP
Aprovada


Moció d’ERC per regular la publicitat i la propaganda (Min 2:16:25)
publicitat


Moció d’ICV-EUiA per demanar la gestió dels pisos de la Sareb (Min 2:27:10)
Hi estem d’acord i, especialment, de les esmenes d’ERC, que exigeixen que els pisos es retornin a les administracions sense cobrar i restant-ho del deute.

A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: PP
Abstenció: Cs
Aprovada


Moció del PP de suport al sector turístic 
Sense deixar que comencés el debat, el PP retira la moció. El nostre grup havia presentat una esmena a la totalitat no criminalitzadora dels moviments socials, en defensa de les classes populars i d’un model turístic sostenible.
Retirada


Moció del PSC i ICV-EUiA contra la repressió (2:44:35)
Moció de condemna de la violència del diumenge 1 d’Octubre, que compta amb el suport de CEC-CPC i ERC, tot i que no l’hem signada; nosaltres per les limitacions imposades pel ROM i ERC en protesta perquè la resposta de l’equip de govern arriba tard.

A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: Cs, PP
Aprovada


Precs i preguntes (3:35:00)
Presentem dos precs i dues preguntes, relatius al referèndum de l’1 d’Octubre i a l’actuació de la Guàrdia Urbana.

Aquesta entrada ha esta publicada en PLENS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.