Per una ciutat amb futur…

Just aquest mes de maig ha fet tres anys de les darreres eleccions municipals, on Cornellà en Comú va entrar a formar part de  l’Ajuntament. Després de més de trenta anys el PSC perdia la majoria absoluta, però per desgràcia no perdia la capacitat de continuar aplicant polítiques neoliberals a la ciutat. O unes o altres, les forces polítiques que componen el consistori continuen aprovant que, per exemple, una multinacional com FCC continuï emportant-se gairebé un 14% del pressupost. Pot ser tot aquest suport té a veure amb el sou que el PSC va fixar pels portaveus dels grups municipals, de 50.000€ l’any, i assessors a 35.000€, que per suposat Cornellà en Comú va rebutjar. Estomacs agraïts que  en dirien…

La privatització de serveis públics que ha patit i pateix la ciutat, suposa un greuge importantíssim pel benestar de les persones que hi vivim. Sempre hem defensat i defensarem la gestió pública dels serveis i dels recursos, com una manera de garantir feina digna i serveis de qualitat. No podem tenir les escoles bressol o els serveis d’escombraries i neteja de carrers i escoles, gestionats per empreses que només busquen el lucre, pagant un benefici empresarial i un 21% d’IVA que ens podríem estalviar si fossin serveis gestionats pel propi Ajuntament. I parlem de milions d’euros… Per altra banda estem patint una nova bombolla immobiliària que no es troba polítiques davant per frenar-la: no construïm habitatge públic de lloguer a preus assequibles, i, contràriament, es continua fomentant la construcció d’habitatge privat a la ciutat. A diferència de ciutats com Barcelona, on s’han incrementat exponencialment els recursos destinats a polítiques socials, educació i habitatge, a Cornellà es continua facilitant el negoci a les empreses privades que només busquen el lucre i no la millora de la qualitat dels nostres serveis.

I ara, a un any de les eleccions, el senyor Balmón i el seu equip, ja estan aixecant carrers a la ciutat, fent obres i més obres, sense cap planificació general, que construeixi una ciutat a futur. Obres a cop de talonari, que pagarem entre tots els cornellanencs i totes les cornellanenques, i que no responen a necessitats reals de la població de la ciutat. Imaginem que és la seva forma de preparar les eleccions de 2019…

Des de Cornellà en Comú continuarem lluitant per recuperar la gestió dels serveis, per construir una ciutat pensada de forma global, corregint errors del passat, construint present i futur. Continuarem lluitant per protegir-la del col·lapse que ens suposarà la construcció de més i més pisos, i per dotar-la d’habitatge públic, al servei de les persones: joves, famílies vulnerables… Això no ha fet més que començar, la lluita continua, i ens necessitem tots i totes per construir una ciutat més justa.

 

yb6fBUWm_400x400

Article publicat al Cornellà informa, per David García

Aquesta entrada ha esta publicada en BLOG EN COMÚ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *